Laat geen gelegenheid voorbij gaan om een goed woord te zeggen. 
Godfried Bomans

Samen Zorgvuldig Integer..

 

Als iemand overlijdt moeten er veel zaken geregeld worden. Onze uitvaartleiders kunnen alle praktische zaken voor u uit handen nemen. Daardoor blijft er tijd over voor verdriet, emotie en rouw.

Na het overlijden van een geliefde zal de (huis)arts de dood officieel constateren en de benodigde wettelijke documenten invullen en ondertekenen. Direct daarna kunt u ons bellen; wij zijn dag en nacht (7 dagen per week) bereikbaar. Ons telefoonnummer: 071 - 36 46 00 6.

Allereerst bespreken wij met u waar, hoe en met wie de laatste verzorging gaat plaatsvinden. Daarna richten wij ons op de eventuele rouwkaart en de uitvaart, zoals locatie, bloemen, sprekers, vervoer, opbouw ceremonie, kerkdienst, rituelen, condoleance, catering, etc. Wij verwachten niet dat u alles direct beslist. Het creëren van rust is in deze situatie heel belangrijk.

Het organiseren van een begrafenis of crematie en de verzorging van de overledenen doen wij met een team van vakmensen. Met u en met elkaar verzorgen wij een afscheid waarbij de woorden Samen Zorgvuldig Aandachtig Integer Passend en Stijlvol hun eigen invulling krijgen conform uw wensen en in de geest van uw geliefde.

Balseming
De wet schrijft voor dat de uitvaart binnen 6 werkdagen na het overlijden moet plaatsvinden. Sinds 2011 is een lichte vorm van balseming (thanothopraxie) in Nederland wettelijk toegestaan. Als een uitvaart om welke reden dan ook later plaatsvindt, of als u het niet prettig vindt om gebruik te maken van een koeling bij de overledene, dan kan de balseming worden toegepast. Deze vorm van verzorging kunnen wij ook voor u regelen. De uitvoering wordt verricht door een erkend thanotopracteur.