Mensen komen en gaan, maar hun gedachten blijven waaien rond de aardbol als een onzichtbare wind 
A. den Doolaard

Afscheid nemen doet pijn 


Er zijn mensen die het moeilijk vinden om erover na te denken dat hun leven ooit eindigt. Maar er zijn ook mensen die juist graag van tevoren zaken willen bespreken en vastleggen. Als u ziek bent en u weet dat uw leven binnen afzienbare tijd zal eindigen, kan het u rust geven om de  uitvaart alvast te regelen. Een andere reden kan zijn dat u uw naasten niet teveel wilt belasten als u er straks niet meer bent. Of, misschien vinden u en uw familie het juist prettig om de persoon te ontmoeten, die later uw uitvaart zal verzorgen.

De dagen naar de uitvaart toe zijn veelal intieme en intense momenten tussen enerzijds u, uw familie en vrienden en anderzijds de uitvaartleider(s). Het kan daarom prettig zijn om op voorhand kennis te maken met de uitvaartleider. Als u dat wilt, bel ons dan. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken. 

Wensenformulier
Het is ook mogelijk dat wij een wilsbeschikking samen met u opstellen. Wij leggen uw wensen vast in een draaiboek met stappenplan, belangrijke telefoonnummers en met een kostenbegroting. Ook als in de tussentijd nieuwe of andere ideeën ontstaan, dan wordt dit wensenformulier vanzelfsprekend aangepast. Over het maken van een dergelijke wilsbeschikking adviseren wij u graag. U kunt het formulier hierbij downloaden.

Uitvaartverzekering
Mensen met een uitvaartverzekering bellen vaak direct na overlijden van een dierbare de betreffende uitvaartverzekeraar. De uitvaartpolis is een schadeverzekering die uitkeert als een gedekte schade zich voordoet. De reden dat deze bedrijven ook graag de uitvaart voor u willen verzorgen, is dat zij dan dubbel kunnen verdienen. De grote uitvaartverzekeringen hebben meestal hoge overheadkosten. Hun prijzen liggen dan ook in de meeste gevallen hoger dan normaal. Barbara Noordwijk is een stichting zonder winstoogmerk, hetgeen onder meer betekent dat wij lagere kosten kunnen berekenen.

Ons telefoonnummer: 071 - 36 46 00 6.