Ga nu maar liggen liefste in de tuin de lege plekken in het hoge gras, ik heb altijd gewild dat ik dat was, een lege plek voor iemand om te blijven 
Rutger Kopland

Stichting Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk

 

 

In juli 1912 is 'Uitvaartverzorging Noordwijk Binnen' van start gegaan als buurtvereniging in Noordwijk Binnen. Er woonden daar destijds vrijwel alleen Rooms Katholieken. Een gemeenschap waarbij burenhulp heel normaal was. Mensen zorgden voor elkaar en dus ook voor elkaars uitvaart. Daarvoor betaalden men destijds periodiek een contributie. In de loop der jaren is dat veranderd. In de zeventiger jaren is de buurtvereniging omgezet naar een stichting zonder winstoogmerk, onder de naam Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk (Barbara is de beschermheilige tegen brand en bliksem en tegen een plotselinge dood).

 

In 2012 heeft Barbara Noordwijk haar 100-jarig bestaan gevierd. De doelstelling om uitvaarten te verzorgen tegen de laagst mogelijke prijs wordt nog steeds gehandhaafd in de tijd dat de kosten van het verzorgen van een begrafenis of crematie sterk zijn gestegen. 

 

Uitvaartverzorging Barbara is gevestigd in Noordwijk, maar wij verzorgen al decennia lang uitvaarten in de gehele Duin- en Bollenstreek en ook daarbuiten. Of u nu in Noordwijkerhout, Katwijk, Voorhout, Lisse, Sassenheim, Wassenaar, Leiden of Warmond woont, wij helpen u graag met de uitvaart die u wenst.

 

Registratie:

De Stichting Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk is geregistreerd bij de KvK in Leiden onder inschrijfnummer 28018140.